Tips, informasjon og nyheter

"Etter over 20 år i bransjen tok jeg endelig steget og gikk opp som privatist i fotograffaget. Sammen med en gjeng andre fotografer rundt om i landet støttet og lærte vi av hverandre og høsten 2021 bestod jeg teoriprøven."


Veien til svennebrevet


4.februar 2022


Teoriprøven gikk fint, også snart resultatene kom var det bare å sende inn søknad om å få ta fagprøven. Det innbærer endel dokumentasjon på at man har jobbet nok timer og har erfaring som tilsier 100% i 5 år, at man driver fotograffirma og leverer kvalitet og at regnskapet viser til levedyktige tall.

Da søknaden var godkjent ble jeg oppringt av prøvenemda og avtale tidspunkt for å avlegge prøven. Oppgavene jeg fikk skulle vise sensor et bredt spekter av alt jeg kunne og fredag 4.februar 2022 ble prøven bestått med glans!

Klapp på skulderen til meg:)


"I takt med prisøkning hos mine leverandører må også jeg øke prisene litt i 2022"


Prisøkning


17.februar 2022


Nye priser på produkter er oppdatert på hjemmesiden min.


“1-års fotografering er så viktig! Babyen er på vei til å bli barn. Hva er vel søtere enn et herlig smil med to små tenner? ”


1-års fotografering


17.februar 2022


Babyen har vokst seg til et lite barn. Utviklingen går raskere enn du kanskje vil, men det får vi ikke gjort noe med.

Fryse tiden er umulig, men bevare minnene er noe jeg er god på!

Her er noen tips før fotograferingen:

 • Avtal et tidspunkt hvor barnet er opplagt. Ved sykdom er det bedre å flytte timen. Akkurat nå 1-åringen har lært å stå selv/gå et par steg er en fin tid.
 • Ta med noen klær som passer godt, spør meg gjerne om fargevalg. Naturlige farger som hvit, beige, brun gjør seg godt på bilder.
 • Ta med noe smått å spise/drikke, en fotografering kan ta på selv en aktiv liten kropp. Rosiner og litt vann kan være godt å få i seg. Unngå ting som søler og griser på klær og i ansikt.
 • Vær forberedt på å bli med på noen bilder i tilfelle barnet trenger deg som trygghet i starten.
 • Kombiner gjerne med Smask the cake for en annerledes og morsom vri.

 


“Det er ikke lenge den lille babyen deres vil være nyfødt, og vi glemmer lett hvor små de egentlig var. Med profesjonelle nyfødtbilder "fryses" tiden slik atminnene varer evig!”


Nyfødtfoto


17.februar 2022


En nyfødtfotografering gjennomføres 8-10 dager etter fødsel, da de etter denne tiden gjerne blir mer urolige. Under fotograferingen må babyen være i dyp søvn for å kunne plasseres i de forskjellige positurene. Mye tid går med til mating og få babyen til å sove. Jeg setter derfor alltid av 2-4 timer slik at vi har god tid. Et rolig harmonisk miljø er viktig for å få en avslappet baby.


Nyfødtfotografering reserveres i god tid, og settes da til 8-10 dager etter termin. Etter fødsel justeres avtalen frem eller tilbake. Går det over 14 dager etter fødsel kan dere benytte dere av babyfotografering med åpne øyne og fine rekvisitter.


Det er mulig å ta både familie og søskenbilder under disse timene, og her kan vi sammen skape virkelig flotte minner for hele familien.


 • Sikkerheten til babyen går først, og jeg er varsom med hvilke poseringer vi velger. Som 3-barnsmor vet jeg hvor dyrebare babyene våre er.
 • Ta med mat og drikke, til både søsken og mor og far. Dette tar tid! Husk ekstra bleier, smokk og flaske med melk, selvom babyen ammes.


Jeg gleder meg til å treffe dere!

“Jeg føler meg priviligert som får være tilstede under svært private og følelsesladde milepæler i folks liv.”


Bryllupsfoto


18.februar 2022KJÆRLIGHETEN MELLOM TO ER UENDELIG


Å få lov til å ta en stor del i deres aller viktigste dag betyr mye for meg. Jeg er opptatt av å forevige minnene og gi dere en opplevelse i etterkant med vakre bilder fra denne begivenhetsrike dagen.


Det gleder meg at du har kommet innom siden min. Det betyr at dere kanskje planlegger eller drømmer om et bryllup?


 • Først og fremst er det viktig å velge fotograf som har den bildestilen dere liker. 
 • Når datoen er satt er det lurt å kontakte fotografen, som er meg! Populære datoer bookes ofte år i forveien.
 • Ønsker dere heldags fotografering får dere dokumentert alt som skjer, fra frisør og påkledning, både hos brud og brudgom, vielse, hovedbilder og festen etterpå. 
 • Mange ønsker seg digitalebilder etter et bryllup, derfor har jeg pakkeløsninger som inkluderer dette. I tillegg anbefaler jeg alle å lage album, takkekort og bildeprodukter til vegg hos meg, slik at dere får god kvalitet, farger som gjengis rett og minner som varer evig.
 • Etter bryllupet, innen 4 uker eller etter avtale, er bildene klare og dere kan komme på visningstime. Her får dere kyndig hjelp til å velge profesjonelle produkter som passer dere perfekt.


Jeg gleder meg til å være med dere på deres store dag!“Det lille barnet er nå på vei inn i den voksne verden.”


Konfirmant


18.februar 2022


Jeg ELSKER å fotografere konfirmanter! Det er så spenennde å møte disse unge menneskene, som er både reflekterte, keitete, usikre og selvsikre.

Det gir meg positiv energi!

Jeg digger når dere har planlagt litt og kommer med ideer. Har konfirmanten en hobby eller interesse vi kan bringe inn i bildene? Det vil gi bildene er personlig og minnerik stil.

 • Fotograferingen kan gjøres samme dag, men da er det lurt å booke i god tid i forveien.
 • Det er helt vanlig å ta bildene både før og etter selve dagen.
 • Tenk gjennom om dere vil ta bildene inne i studioet eller utendørs. Jeg har nydelige omgivelser rett utenfor studiodøren og mot ett tillegg i prisen kan man få gjort begge deler! Jeg reiser også ut på location mot et tillegg i prisen.
 • Det er mulig for et klesskifte.
 • Denne dagen er en fin anledning til å ta familiebilder samtidig. 


“Det er ubeskrivelig hvilken enorm utvikling barn gjør det første leveåret! Babyen går fra helt nyfødt til å kunne både sitte, krabbe, le og uttrykke sine første ord.”


Babyfoto


17.februar 2022


Ved å benytte en profesjonell fotograf "fryser du tiden" slik at du når som helst kan spole tilbake for å nyte minnene. Jeg engasjerer meg alltid med barnet ditt slik at vi får en avslappet atmosfære som gir naturlige og lekne bilder. Vi setter av en hel time, og tiden disponeres som dere ønsker. Vi kan ha forskjellige klesskift, bakgrunner og rekvisita. Eller dere ønsker å bli med på noen bilder! Ved fint vær kan vi ta bilder både inne og utendørs dersom dette er avklart på forhånd.

 • «MED ÅPNE ØYNE» (2-3 mnd) Nyfødtperioden er over, men babyen er fremdeles liten. Barnet ditt har nå lært seg å feste blikket, og vi kan få fantastiske bilder med store, nysgjerrige øyne som ser rett i kameraet. Vi kan bruke forskjellige rekvisitta som babykurv, myke skinn, bamser eller tilsvarende.
 • "JEG KAN SITTE!" (7-8 mnd) Den beste tiden! Barnet har lært seg å sitte stødig, elsker leken "TITTEI" og ler mye. Bar hud er nydelig i denne alderen, som når babyen holder om sine små skjønne tær som nettopp er oppdaget. Jeg stiller til rådighet forskjellige rekvisita. 

“Kombiner en vanlig 1-års fotografering med et skikkelig kakefeiring i studioet hvor dere selv bestemmer fargetemaet. Smash the cake er en fotografering som barna elsker!"


Smash the cake


17.februar 2022


Smash the cake er en ide hentet fra USA og nå kan dere få være med på dette! Den første halvtimen tas vanlige 1-årsportretter, hvor det også er mulig å kombinere familie- eller søskenbilder. Andre halvtimenn dekker vi på med kake, ballonger og vimpel i det fargetemaet dere selv har valgt. Klassiske 1-årsportretter samt bilder som virkelig får fram barnets morsomme og rampete humør. Smash the cake er ett minne for livet!


Jeg sørger for at fotograferingen blir avslappet ved å leke og tulle med barnet ditt. Som erfaren barnefotograf leker og synger jeg med barnet ditt til vi får de naturlige og herlige bildene som vi er ute etter.

Enda en grunn til å velge akkurat Smash the cake er at vi fanger naturlig nysgjerrighet og mye tøys på bildene når barnet ditt oppdager at det er lov å grise og utforske kaken som de vil.

Her blir det ingen falske smil!


 • Bløtekake i valgfri farge
 • Vimpler og ballonger som matcher fargetemaet dere har valgt ut.
 • Utlån av tyllskjørt og hårpynt om ønskelig. - Godt utvalg av rekvisitter, kurver, kasser, leker mm
 • Bestillingstime med alle de utvalgte bildene.


Fotografering er mye mer enn å ta bilder. Det handler om å skape minner for livet, skape en fin opplevelse og fortelle en historie. Når du investerer i en profesjonell barnefotograf er det viktig at du velger en fotograf som har den stilen du liker og ønsker for å bevare minnene for evig. Dere kjøper kun de bildene dere forelsker dere i.

Spør gjerne om det er spesielle produkter du ønsker. 

“Du gjennomgår akkurat nå noe av det mest hefitge man kan oppleve - du har en baby i magen!”


Gravidfoto


17.februar 2022


Gravidfotografering foreviger graviditeten din, og bildene vil dere alltid ha ,ed dere for å minnes dette mirakelet. Tenk også hvilken fantastisk gave dette er for barnet senere, bilder av mammas mage som de kan elske og beundre.

For meg er det viktig at fotograferingen er rolig og naturlig. Jeg guider dere og hjelper til med poseringer og passer på så dere er avslappet og komfortable.


Jeg anbefaler at man gjennomfører fotograferingen en gang mellom uke 30-35.


Å fotografere handler om mer enn å ta bilder. Det handler om en fin opplevelse, om å skape minner for livet og å fortelle en historie for fremtiden.

Når du investerer i en profesjonell fotograf som mer er du sikret en aktør som både veileder deg og tar hensyn til den stil du liker og ønsker.


Dere kjøper kun de bildene dere forelsker dere i. Spør gjerne om det er spesielle produkter du ønsker.


 • Ta gjerne med rekvisitter og ulike klær som sjal, hodepynt, kjole, navnskilt, babytøy, ultralydbilde eller annet.
 • Er du usikker, ta med litt forskjellig så ser vi hva vi bruker.
 • Ved hjelp av ulike positurer, klær og lyssetting fremhever vi dine beste sider.
 • Jeg bruker effekter som lys/skygge og utsnitt for åskape bilder som du kan være stolt av.

Ved booking av nyfødtfoto får du 1000 kr i rabatt på gravidfoto av meg.

“Kjæledyrene våre bør også få den spesielle plassen på veggen.”


Kjæledyr


18.februar 2022


Menneskets beste venn. Et like kjært familiemedlem. Klart kjæledyrene også skal få plass på familieveggen!

Mange kommer til meg med dyrene sine når det nærmer seg slutten. Det kan også være lurt å ta bildene mens de er unge og friske. Jeg tar imot alleslags små dyr i studioet, noen utenfor eller hjemme hos dere. Hester kan fotograferes på stallen og ute i skogen. 

Mulighetene er mange!


“Familiebilder og fotografiet har vært utrolig viktig for historien.”


Familie


18.februar 2022


Hvor ofte er dere alle sammen samlet på ett bilde? Er det ikke alltid en som mangler? Nå kan  dere samle hele gjengen, hele storfamilien også, kanskje? Familiebilder er fint å få gjort uansett alder. Til meg kommer de nybakte familiene, småbarnsfamilier, ungdomsfamilier, storfamilier mm. Det er en superfin gave å gi bort, og jeg selger selvsagt gavekort!

 • Inviter med besteforeldrene på fotografering. 
 • Velg klesstil og farger som matcher. Husk fullt antrekk inkl sko
 • Bildene kan tas både ut og inne. Begge deler lar seg gjøre mot tillegg i prisen.
 • Etter fotograferingen avtaler vi tid for bestillingsstime og her kan dere velge å kjøpe bilder og vakre produkter med kyndig veiledning av meg.


“Kreative bilder gir en annen substans og kan gi hjemmet en spennende touch!”


Kunstfoto


18.februar 2022


Har du lyst på noe som er litt annerledes? 

Jeg elsker når kunden spør om å få noe spesielt. 

Kunstfoto må planlegges.

 • Skal vi i studioet? Ut på location?
 • Trenger vi blomster, andre typer klær?
 • Hva slags lys og effekter skal vi bruke?
 • Hvordan skal bildene produseres?


Kunstfoto krever planlegging, men sammen kan vi skape MAGI!