Priser og informasjon

PRISER OG INFORMASJON

PRISER

NYHETER

BEDRIFTSFOTO -

En profesjonell fotograf er en investering i visuell kvalitet


22.MAR 2018

Visste du at 80%

av all kommunikasjon i dag skjer gjennom bilder?


Kommersielle fotografier kan brukes på mange måter for å presentere en bedrift,

spesielt i denne digitale tidsalderen. Bilder er viktig og brukes på nettsteder,

sosiale medier, digital/trykket annonsering, PR, blogger og utsmykning av interiør.


Kundens første inntrykk av din bedrift er det visuelle.


Trykk her for å laste ned brosjyre

En vanlig portrett- eller familiefotograferingen varer mellom 30-60 minutter. Møt i god tid, med friske, uthvilte og rene barn - les gjerne litt mer under linken "Tips før fotograferingen".

Trykk her for prisliste

 

Ønsker du foto i helg? Helger er forbeholdt brudepar, men er jeg ledig kan jeg også fotografere - mot et tillegg på kr 500,-

 

Etter fotograferingen inviterer jeg til visningstime. Her får dere se bildene ca 14 dager etter fotograferingen. Dere får hjelp til utvelgelsen og kan bestille bilder til dere selv, gaver og annet. Jeg selger forstørrelser på papir, TOUCH, lerret, laminert mm, har også takkekort og rammer.

 

Trykk her for å se prisliste for forstørrelser.

 

 

INFORMASJON

Før timen er det viktig å tenke i gjennom hvilken stil dere ønsker på bildene, både i forhold til klesvalg og farger.

Barne/portrett/familiefoto:

Når dere er mange er det viktig at klærne harmonerer med hverandre. På denne måten kommer dere i fokus, ikke klærne.

Unngå store mønster og logoer, og tenk tidløshet.

Er dere en leken, uhøytidlig gjeng? Ta gjerne med noen rekvisitter som understreker hvem dere er som individuelle personer/familie.

Husk å spise og sove godt før fotograferingen, syke barn og utålmodige foreldre er ikke alltid heldig for et godt resultat.

Gravidfoto:

De flotteste og mest tidløse gravidbildene er de som viser mye hud. Vi “varmer” opp med å ta noen bilder av deg/dere med klær og så finner vi ut hvor “nakent” det skal bli til slutt. (Unngå bruk av bh før timen, så du slipper å få merker etter stroppene.)

Ta gjerne med egne rekvisitter som et sjal, en kajal til tekst på magen etc.

Har du vurdert å ta ett bilde hver måned under graviditeten - et morsomt minne!

Ta gjerne med barn & mann - her kan vi skape magi!

Nyfødtfoto:

Det er aldri for tidlig å bestille tid til nyfødtfotografering. Ta kontakt med meg slik at jeg kan markere termindatoen din på kalenderen og dermed være forberedt på å høre fra deg etter at barnet er født.

Babyen din bør være mellom 1-14 dager når den fotograferes. Jo yngre jo bedre! Etter 14 dager er passert kan det være vanskelig å få til sovebilder og poseringen som er karakteristisk for helt nyfødte babyer. Når barnet er rundt to uker kan i tillegg melkeutslett og kolikk gjøre seg gjeldende.

Vær forberedt på at nyfødtfotografering kan ta tid, jeg setter derfor av ca 2 timer til nyfødt fotografering. Dette gir rom for uventede hendelser, mating og trøsting underveis.

Ta med noe noen myke pledd, og gjerne noe barnet kan ligge i/ på. De aller minste er dessuten veldig søte i en fin lue.

Synes dere det virker slitsomt å forlate hjemmet når babyen er så liten? Jeg tar gjerne bildene hjemme hos dere.

Bryllupsfoto:

En bryllupsfotografering varierer veldig etter behov, location og brudeparets ønsker. Jeg setter helst opp en uforpliktende samtaletime med dere på forhånd så vi kan bli bedre kjent, drøfte idèer, se på produkter og eventuelle pakkeløsninger. Mitt mål er alltid at bryllupsbilder deres skal gjenspeile deres personlighet og stil. Fotografering er kommunikasjon, det er derfor viktig at dere føler at dere har en god kjemi med meg også. Jeg er en sosial person som er kjent for å ha en lett og uhøytidlig tone. Jeg vil gjøre mitt aller beste for få dere til å slappe av og ha det moro underveis. Vurder nøye hvor store deler av dagen dere ønsker dokumentert. Bilder fra forberedelser hos frisøren, fra vielsen og under festen kan gi dere mange magiske øyeblikk å se tilbake på.

Vær ute i god tid når du skal bestille time, gjerne et år i forveien.

Rekvisitter - vær kreativ! Ønsker dere å understreke hvem dere er som par gjennom å bruke rekvisitter? Spill på rollemønster, stil og sjanger. Tenk ‘film stills’ og ta med rekvisitter som understreker stemningen dere vil understreke eller humoren dere vil poengtere. Dere vil på denne måten sitte igjen med bilder som er helt særegne for dere. Dessuten lover jeg at vi vil ha det veldig gøy underveis :-)

Skal dere ha med barn på fotograferingen? Barn er som oftest vel så spente som dere selv på bryllupsdagen. De vet det er mange forventninger til dem og kan derfor ofte bli masete og gå fort lei. Ta derfor med noe de synes det er gøy å leke med eller gi dem noen morsomme rekvisitter som passer til stilen på resten av bryllupsbildene. Såpebobler og ballonger er alltid en sikker slager, men tenk også på andre effekter som vil kunne passe. PS. Jeg kommer selvfølgelig gjerne med innspill og ideer til både stil og rekvisitter.

Fra booking av time til ferdig produkt

 

Mob: 45044033

E-post: foto@studiolk.no

 

Hvordan bestille time

All bestilling foregår pr. telefon og mail. Under oppdrag er det ikke alltid jeg får tatt telefonen. Legg igjen en beskjed eller send meg en tekstmelding, så tar jeg kontakt så fort jeg får mulighet. Kontortid: man-fre kl.09.00 - 15.00.

 

Still forberedt til timen

Jo mer forberedt dere er til timen jo bedre bilder vil dere sitte igjen med. Tenk i gjennom hva dere liker. Velg tidløse klær og harmonerende farger. En standard studio fotografering varer i 1 time. Alle bildene taes i farge, men kan gjøres om til sorthvit, lesscol etc i ettertid.  Pass på at de små har sovet og spist godt før de kommer.

 

Fotografering i studio eller på location?

Hvordan type bilder ønsker dere å sitte igjen med? Når dere tar bilder i studio, blir den eller de som fotograferes satt i fokus, ikke omgivelsene. Fotograferer vi på location blir både person og omgivelser en del av bildet. Tenk nøye i gjennom hva dere liker best.

 

I studio - hvit bakgrunn

De fleste ønsker hvit bakgrunn, derfor er det standard hos Studio LK. Hvit bakgrunn gir et godt utgangspunkt for videreutvikling av bildene, som å lage collager, legge til tekst, tegninger etc. Dette er med på å gi et ekstra personlig uttrykk på bildene deres - og sammen kan vi skape deres helt personlige kunstverk. Hvit bakgrunn fungerer ekstra bra til barn- og familiefotografering. Jeg kjører en enkel lyssettingen som gir rom for lek og bevegelse i studio slik at impulsivitet og personlighet kommer i fokus.

 

I studio - mørk bakgrunn (mørk grå eller sort)

Det er også mulig å velge mørk bakgrunn. Dette er ekstra fint til gravidfoto, akt eller portretter hvor kreativ lyssettingen står i sentrum for å tilføre dybde og spesiell stemning til motivet.

 

På location- et avtalt sted eller i naturens egne kulisser

Ønsker dere å ta bilder i en mer naturlig setting? Jeg kommer gjerne på hjemmebesøk, eller vi kan møtes på en passende location. Jeg bruker naturlig lys så langt det lar seg gjøre, men har alltid med lysutstyr hvis vi skulle trenge det.

 

Visningstime

Etter fotograferingen inviteres dere tilbake til studio på en visningstime hvor dere får se de beste bildene på storskjerm. Vi ser samtidig på produkter og hvilke muligheter dere har for etterbestilling av bildene. Det å velge hvilke bilder dere ønsker å sitte igjen med kan være vanskelig. Still derfor godt forberedt til visningstimen, ta gjerne mål i henhold til hvor dere kan tenke dere å ha bilde på vegg osv.

 

Deres trygghet & fotografens rettigheter

Studio LK arkiverer bildene fra fotograferingen i 10 år.

 

Alle bilder tatt hos Studio LK er fotografens eiendom og kan bli brukt til egen markedsføring som web, brosjyrer, flyere etc. Gi beskjed hvis dette ikke er ønskelig. Du har fri bruksrett på bildene og kan produsere dem der du vil, men ingen bilder kan benyttes til komersielt bruk uten samtykke fra Studio LK.

 

OBS! Om du publiserer bildene på Facebook eller andre sosiale medier, skal de alltid krediteres med:

Foto: Lin Kværnhaug Moland, Studio LK, Nittedal

 

Hva koster det? Trykk her!

For mer inspirasjon - se 'galleri'

Studio LK kan lage de vakreste bildene av dine kjære og gjøre minnene evige i lang tid.

 

Velkommen til en inspirerende og morsom fotoopplevelse!

 

Verdien av å leie en profesjonell bryllupsfotograf:

• Jeg sørger for at dere får det dere ønsker dere

• Jeg føler engasjement for oppdraget og vil hele tiden være fokusert på dere

• Jeg har fokus og fanger de spesielle øyeblikkene for dere

• Kunskap, erfaring og engasjement er nøkkelord for et godt resultat

Viktig å tenke på:

• Bestem dere for om dere vil ha heldagsfotografering/portrettfotografering


Å investere i en profesjonell fotograf er en investering i minner for livet


https://www.bryllupsmagasinet.no/det-perfekte-fotografiet/


Synes du bryllupsfotografen er dyr?

Prisnivået på heldagsfotografering for erfarne fotografer ligger på rundt 30.000kr, pluss minus et par tusen kroner. Hvorfor koster det dette lurer du kanskje på? Det enkle svaret er: inntekter - utgifter = lønn. Man har en pris fordi man har regnet seg frem til at dette trenger jeg for å ha en gjennomsnittlig årslønn

 

Her kommer en rask gjennomgang av prisen:

30.000 totalt

6000kr (25%) går til moms

Rundt 7-9000kr går til skatt & evt. arbeidsgiveravgift


Restbeløpet på ca 15.000,- skal være med å betale for jobbforsikringer (sykdom/helse og reise/utstyr), innkjøp og vedlikehold av hovedutstyr + backup kamera og utstyr, kontorleie, pensjon, kursing/utvikling, løsning for sikkerhetskopiering av bildene deres, programvare, feriepenger og lønn. Her har hver fotograf sitt regnestykke i forhold til sine løsninger, men det er lett å skjønne at det går ut litt penger hver måned på dette.


Hvor mange timer brukes gjennomsnittlig på et heldagsbryllup?


    ca. 2-3t - I forkant går det litt tid til epost-kommunikasjon, møte/skypemøte, fakturering og kontrakter, samt litt planlegging av locations o.l. på bryllupsdagen.

    12t - På selve bryllupsdagen tar vi nå utgangspunkt i 12 timer fotografering.

    ca. 15-25t - I ukene etter bryllupsdagen skjer det meste av tidsbruken. Her skal man først importere og backe opp bilder. Deretter skal det gjøres et utvalg, ofte fra over 2000 bilder og ned til rundt 500 bilder. Så skal bildene redigeres. På dette bruker fotografene alt fra 1-5 dager. Alt avhengig av hvordan man etterarbeider bildene fra bryllupet.

    Totalt er vi da oppe i ca. 35-40 timer pr heldagsbryllup.


+- 24.000 kr (etter moms er trukket fra) fordelt på 35 timer = 685kr/timen. Dette er en relativt normal pris for de fleste håndverkere og frilansere i mange bransjer, og en pris som gjør at vi bryllupsfotografer klarer å ha dette som vår jobb. En jobb som jeg elsker :)


https://www.blikkfangerne.no/blogg/hvor-mye-koster-en-bryllupsfotograf

ÅPNINGSTIDER


Mandag-fredag: 09.00-15.00

Lørdag: etter avtale, forbeholdt brudepar

KONTAKT


Adresse: Kirkeveien 129, 1480 Slattum

E-post: foto@studiolk.no

Mob: 45044033

© Copyright. All Rights Reserved.